De Boer: "Soms mis ik bij Hoesen het gif"

De spitspositie bij Ajax van volgend seizoen is nog omgeven door vraagtekens. Frank de Boer twijfelt over de kwaliteiten van Danny Hoesen. De Limburgse aanvaller kwam de voorbije jaren regelmatig in actie, maar slaagde er niet in om een basisplaats af te dwingen. Afgelopen winter stemde hij in met een tijdelijke overstap naar PAOK Saloniki, met als insteek om sterker terug te keren naar Amsterdam.

De Boer heeft Hoesen nog steeds in zijn achterhoofd zitten, maar twijfelt of de voormalig jeugd-international de kwaliteiten bezit die bij Ajax in de spits gevraagd worden. "Hoesen kan nog progressie boeken, daar zit nog rek in. Hij heeft snelheid en een goede techniek en drang naar het doel", opent de succesvolle trainer met een positieve noot tegen Voetbal International.

Echt overtuigd lijkt De Boer evenwel niet. "Soms miste ik bij Danny het gif waarmee je moet laten zien de absolute spits van Ajax te willen zijn. De vraag is of hij door kan groeien naar het niveau dat we bij Ajax nastreven."

In Griekenland mocht Hoesen met regelmaat in de basis starten, maar sinds het vertrek van Huub Stevens zit hij er vaker op de bank. In negen wedstrijden, waarvan vier als invaller, wist hij één doelpunt te produceren.

Ajax heeft nog geen besluit genomen over de invulling van de spitspositie voor volgend seizoen. De Amsterdammers beschikken over Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong en Bojan Krkic, maar het is nog maar de vraag of het trio na de zomer nog in de hoofdstad onder contract staat.