Zivkovic: "Er kan nog van alles gebeuren"

Nu de slotfase van de Eredivisie is aangebroken lopen de belangen hoog op. FC Groningen hoopt zich de aankomende drie wedstrijden te verzekeren van een plek in de play-offs. De eerste horde richting een Europees avontuur is een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De Noord-Brabanders zijn nog niet verzekerd van lijfsbehoud en zullen zich niet eenvoudig gewonnen geven, voorspelt Richairo Zivkovic.

"Wij moeten, maar NAC moet ook,” vertelt de Ajax-aanwinst op het digitale thuis van zijn werkgever. “Ze kunnen het zich niet permitteren om te verliezen. Daardoor wordt het denk ik een leuke open wedstrijd. We zullen de drie punten moeten pakken om een play-offplaats te behouden. We hebben nog drie wedstrijden, dus er kan nog van alles gebeuren. We gaan er nu echter vanuit dat we de play-offs gaan halen, daar gaan we vol voor."

Ook Nick van der Velden is vastberaden om het seizoen met de play-offs te verlengen. De 32-jarige Amsterdammer is vrijdagavond weer inzetbaar, nadat een buikgriep hem vorige week had geveld.

"We zullen ons honderd procent inzetten om aan het eind van het seizoen play-offs te spelen. Het is aan ons om te laten zien dat we daar thuishoren", laat hij weten. "Ik heb altijd het vertrouwen gehad dat we de play-offs konden halen. Ik ben over het algemeen positief ingesteld, maar ik had het gevoel ook omdat ik de kwaliteiten van de groep ken. We hebben het nu in eigen hand en moeten het ook maar gaan doen."

Vanwege een schorsing van Johan Kappelhof mag Giliano Wijnaldum in de basis starten. Niet op zijn vertrouwde plek als linksback, maar als centrumverdediger. "Als linksback kun je wat vaker opkomen, maar als je kunt spelen, is dat altijd mooi", zegt hij daarover. "Het is al een tijdje geleden dat ik heb gespeeld en ik wil me daarom graag weer bewijzen."