Dani Alves: "Veld was droog, heel droog"

Atlético Madrid schakelde woensdagavond FC Barcelona uit in de Champions League. Dani Alves was niet te spreken over het veld in Vicente Calderón. Barcelona ging in de return van de kwartfinale onderuit in Madrid. Koke maakte het enige doelpunt, waardoor Atlético doorgaat naar de laatste vier in de Champions League. De heenwedstrijd in Camp Nou eindigde onbeslist (1-1).

Voor de wedstrijd uitte Barcelona kritiek op de lengte van het gras. De Catalanen wilden ook dat het veld extra gesproeid zou worden. Atlético wilde daar niet aan meewerken. Dani Alves (30) vond het veld van invloed op de wedstrijd en de uitschakeling. "Het was geen kwestie van verschil in mentaliteit. Atlético zette hun wapens in en zorgde ervoor dat het veld droog was, heel droog. Ze weten dat dat ons spel niet ten goede komt", zei de Braziliaan tegen Marca.

"Hun plan pakte perfect uit. Ze speelden op de lange bal, met veel strijdlust en counters", aldus Dani Alves, die erkende dat Barça tekort kwam over twee duels. "Natuurlijk is Atlético de verdiende winnaar. Na zo'n prestatie kan ik ze alleen maar feliciteren. Wat op het veld gebeurt bepaalt het resultaat", besluit de 72-voudig international.

Teamgenoot Jordi Alba (25) zag dat Barcelona veel moeite had door de defensie van Atlético te komen. "Ze waren de betere ploeg in de openingsfase, daarna kregen wij de controle. We wisten alleen niet door hun verdediging te spelen. Het is heel erg moeilijk om te winnen als een ploeg zo speelt", aldus de linksback van Barça op de clubsite.

"We moeten nu deze wedstrijd vergeten en opnieuw beginnen. We houden niet van verliezen. Zeker niet in de Champions League. We moeten nu de Primera División en de Copa del Rey winnen", besluit Alba. Barcelona staat in de competitie één punt achter koploper Altético en speelt in de Spaanse bekerfinale tegen Real Madrid.