AZ eensgezind: "Benfica maatje te groot"

Jeffrey Gouweleeuw en Roy Beerens waren het er roerend over eens: Benfica bleek donderdagavond een maatje te groot voor AZ (2-0). Ook Dick Advocaat was die mening toegedaan. "We hebben alles geprobeerd, maar we kwamen wat tekort", zegt Advocaat tegen RTL7. "Dat wisten we van tevoren, maar we hebben een fantastisch toernooi gespeeld. Als je bij de laatste acht komt is dat een geweldige prestatie."

"Als je ziet dat de jongens geprobeerd hebben er een wedstrijd van te maken, dan is dat gewoon heel mooi. De spelers hebben hier heel veel aan", vervolgt De Kleine Generaal. "Nu moeten we zorgen dat we in ieder geval de play-offs halen, daar richten we ons op. Conditioneel zit het nog goed in elkaar. Ik ben niet bang voor zondag. Nu gaan we ons concentreren op NEC."

Jeffrey Gouweleeuw geloofde er voorafgaand aan het duel zeker nog in. "Vooraf weet je dat het lastig wordt. Je hoopt via de counter eruit te komen, maar dat lukte helaas niet. Je ziet dat Benfica een heel goede ploeg is", zegt hij tegen RTL7.

De doelpunten van Benfica kwamen tot stand via twee voorzetten van Eduardo Salvio. "Hij geeft ze fantastisch voor", zegt de verdediger. "Vanuit het niets kunnen ze een doelpunt maken. We zijn heel ver gekomen en daar mogen we trots op zijn. Het is geen schande in ieder geval."

Gouweleeuw gaf aan dat hij zich wel wat vermoeid voelde. "Je gaat het wel voelen. Ik geloof dat dit de 58e wedstrijd van het seizoen is. We willen Europees voetbal halen voor volgend seizoen, dus we moeten er nog vol voor gaan."

Ook Roy Beerens zag al snel dat het er niet in zat voor AZ. "Het was hartstikke zwaar. Zeker in de eerst helft hebben we vooral achter de bal aan gelopen. Ze zijn gewoon een klasse beter. Thuis konden we aardig meekomen, maar hier zie je dat ze een maatje te groot zijn", aldus de aanvaller. "Je geniet wel van hun spelers. Zij willen allemaal de bal hebben en daar kunnen wij nog wat van leren."

Was dit duel de laatste Europese wedstrijd van Beerens voor AZ? "Dat weet ik niet. Ik heb nog een contract voor een jaar, dus dat zullen we wel zien. Ik ben blij dat ik deze wedstrijd heb gespeeld en nu richt ik me op de laatste wedstrijden van dit seizoen. Tegen NEC moeten we weer drie punten pakken. "