Oranje belegt trainingskamp in Portugal

Het Nederlands elftal gaat zich volgende maand in Portugal voorbereiden op het WK in Brazilië. Oranje verblijft van 20 tot en met 27 mei in de Algarve. Vlak voor de trip speelt Oranje nog een oefeninterland tegen Ecuador in de Amsterdam ArenA (17 mei).

Bondscoach Louis van Gaal ontvangt de selectie daarvoor in Hoenderloo. Van Gaal moet op 13 mei een lijst van dertig namen doorgeven aan de FIFA. Uit die groep moet de WK-selectie van 23 spelers worden geformeerd. Oranje speelt na de reis richting Portugal nog twee oefenwedstrijden in Nederland.

In De Kuip staat een ontmoeting met Ghana (31 mei) op het programma en vier dagen later is de 'uitzwaaiwedstrijd' in de ArenA tegen Wales (4 juni). Een dag later vliegt het Nederlands elftal naar Brazilië. Oranje verblijft in Rio de Janeiro en traint op het complex van Flamengo. Op 13 juni is de eerste groepswedstrijd tegen regerend wereldkampioen Spanje.

De voorbereiding van reserve-aanvoerder Arjen Robben op het WK wordt mogelijk nog beïnvloed door de Champions League-campagne. Robben staat met Bayern München in de halve finale van het miljoenenbal. De finale is op 24 mei in Lissabon. Oranje zit op dat moment ook in Portugal.