Adriano al na vier duels weggestuurd door club

Het verblijf van Adriano bij Atlético Paranaense is van korte duur gebleken. De voormalig topspits is door de Braziliaanse club al na vier wedstrijden op straat gezet wegens een gebrek aan professionaliteit. Hij zou twee keer een training hebben laten schieten, maar daags voordien wel zijn gesignaleerd in een populaire nachtclub.

Bij Atlético kreeg Adriano de kans om zich weer in de kijker te spelen nadat hij twee jaar aan de kant had gestaan wegens blessures en problemen buiten het veld. De club behield zich echter het recht voor om het contract te ontbinden als de 32-jarige spits zich niet aan de afspraken zou houden. Van die mogelijkheid maakte het al na twee maanden gebruik.

Adriano wist namens O Furacão slechts één keer het net te vinden. Met zijn goal in de Copa Libertadores kon hij uitschakeling echter niet voorkomen. Desondanks droomde de speler de laatste weken hardop van een plaats in de Braziliaanse selectie voor het WK van komende zomer in eigen land.

Zijn grootste successen beleefde Adriano tussen 2004 en 2009 bij Internazionale, waar hij vier landstitels vierde. Daarna ging het snel bergafwaarts. Zo kampte hij met blessures, een drankprobleem, overgewicht en een chronisch gebrek aan discipline.