Afscheid Kewell verpest door Hersi

Harry Kewell heeft zijn profcarrière op een vervelende manier afgesloten. De 35-jarige Australiër verloor zaterdag in zijn afscheidswedstrijd met Melbourne Heart thuis met 3-2 van Western Sydney Wanderers. De in Ethiopië geboren Nederlander Youssouf Hersi maakte vlak voor tijd het beslissende doelpunt.

Melbourne sluit het seizoen door de nederlaag af op de laatste plaats. Omdat er geen degradatie uit de A-League mogelijk is, heeft dat voor de ploeg van trainer John van 't Schip overigens geen vervelende consequenties.

Voor Kewell komt er een einde aan een profcarrière die negentien seizoenen duurde. De spits speelde onder meer voor Leeds United, Liverpool en Galatasaray. Met Liverpool won hij in 2005 de Champions League. Daarnaast kwam Kewell 58 keer uit voor de nationale ploeg van Australië en scoorde daarin zeventien keer.

Hersi was overigens niet de enige Nederlander die doel trof in de laatste wedstrijd van Kewell. Orlando Engelaar was een van de doelpuntenmakers aan de zijde van de thuisploeg, waar ook Rob Wielaert in de basis stond. Kewell, die vorige maand zijn afscheid bekendmaakte, kwam zelf niet tot scoren.