[Serie A] Napoli en Fiorentina winnen in doelpuntenfestijnen

Napoli en Fiorentina hebben zondag allebei in een doelpuntrijk duel drie punten gepakt in de Serie A. De Napolitanen versloegen Lazio in eigen huis met 4-2, terwijl de Florentijnen Hellas Verona met 5-3 de baas waren.

Dries Mertens en Gonzalo Higuain onderscheidden zich bij Napoli. De oud-PSV'er opende de score na 41 minuten. Higuain kroonde zich vervolgens met een hattrick tot man van de wedstrijd. Alberto Aquilani viel in positieve zin op bij Fiorentina. De middenvelder schoot twee keer raak op bezoek bij Hellas.

Napoli stevent af op de derde plek, waar de voorronde van de Champions League mee bereikt wordt. Fiorentina is hard op weg naar plek vier, goed voor Europa League-voetbal.

Internazionale profiteerde van het puntenverlies van Parma eerder op de dag. De zwartblauwen wonnen uit bij Sampdoria met 4-0, onder meer dankzij twee goals van Mauro Icardi. Inter staat vijfde, een plek die recht geeft op Europa League-voetbal, met twee punten meer dan Parma.

De Serie A was zondag bijzonder doelpuntrijk. Chievo Verona versloeg Livorno met 4-2 en Torino was met 2-1 te sterk voor Genoa.