Haase levert drie plaatsen in op ranglijst

Robin Haase heeft op de wereldranglijst van de ATP een stapje terug moeten zetten. De Haagse tennisser daalde als gevolg van zijn uitschakeling in de eerste ronde van het toernooi van Casablanca van de 47e naar de vijftigste plaats.

Haase blijft de beste Nederlander op de ranglijst, al bedraagt het verschil met Igor Sijsling nog maar vijf plaatsen. Beide spelers zullen volgende week geen grote sprong vooruit maken. Zowel Haase als Sijsling werd zondag al in de eerste ronde van het masterstoernooi van Monte Carlo uitgeschakeld.

De top van de ranglijst bleef ongewijzigd. Rafael Nadal staat bovenaan, voor Novak Djokovic, Stanislas Wawrinka, Roger Federer en Tomas Berdych.

Bij de vrouwen zakte Kiki Bertens verder weg. Ze leverde acht plaatsen in en vindt zichzelf nu terug op de 130e plaats. Arantxa Rus (154), Richel Hogenkamp (193) en Indy de Vroome (195) zijn de andere Nederlandse speelsters in de top tweehonderd.

Serena Williams heeft de eerste plaats op de ranglijst van de WTA nog altijd stevig in handen. Na Li, Agnieszka Radwanska, Viktoria Azarenka en Simona Halep zijn de nummers twee, drie, vier en vijf.