Costa: "Mercedes ligt gelijk met Red Bull"

Aldo Costa, ontwerper van de Mercedes W05, heeft alle vertrouwen in zijn creaties. Hij heeft aan Auto Motor und Sport laten weten dat de Formule 1-bolide uit Brackley zich qua chassis kan meten de superieur geachte Red Bull van Adrian Newey.

Eerder werd gedacht dat Mercedes het voor een belangrijk deel ook van de sterke Merceds V6-motor moest hebben, terwijl Red Bull alleen maar op het chassis kan vertrouwen. "Er zijn bepaalde bochten, vooral de snellere, waarin Red Bull beter is dan wij, maar in anderen zijn wij de betere. Volgens onze metingen ligt Ferrari wat achterop."

Costa was in het verleden in dienst van Ferrari, maar werd daar op een zijspoor gezet. Bij Mercedes moet hij het laatste zetje richting wereldtitel geven. De Italiaan legde in het interview ook uit dat de huidige auto's helemaal niet zo traag zijn als gesuggereerd. "De auto's zijn 50 kilogram zwaarder dan in 2013, dat kost al anderhalve seconde. De verminderde downforce kost wederom een halve seconde en er is nog de hardere band. Zonder deze factoren zouden we sneller zijn geweest dan in 2013."