Bayern heeft zomeraanwinst Rode officieel binnen

Bayern München is na het binnenhalen van de titel alvast druk bezig met volgend seizoen. Der Rekordmeister versterkt zich vanaf de zomer met Sebastian Rode.

De transfer van de 23-jarige middenvelder naar Bayern hing al langer in de lucht, en inmiddels is er witte rook. Via de officiële kanalen bevestigt de Beierse grootmacht de aanstaande komst van de sterspeler van Eintracht Frankfurt.

Rode mag zich vanaf 1 juli officieel speler van Bayern München noemen. Hij heeft een akkoord bereikt over een verbintenis die hem voor vier seizoenen aan de regerend Europees en Duits kampioen zal binden. Omdat zijn oude contract bij Frankfurt ten einde liep hoeft Bayern geen transfersom over te maken.

"Ik ben erg blij dat deze transfer rond is gekomen", reageert hij op het digitale thuis van zijn aanstaande werkgever. "Bayern is de volgende grote stap voor mij. Ik wil me hier ontwikkelen en een vrachtlading aan prijzen winnen met mijn aanstaande teamgenoten."

Matthias Sammer deelt het enthousiasme van zijn aanwinst. "Sebastian Rode is een geweldige professional. Hij is de belichaming van professionaliteit en dynamiek", zegt de technisch directeur, die verantwoordelijk is voor de transfer.

"Ik weet zeker dat hij het team veel goeds kan brengen en veel enthousiasme kan geven om problemen in de toekomst aan te pakken."