Puyol: "Bij Barcelona blijven is geen optie"

Carles Puyol komt niet terug op zijn besluit om FC Barcelona na afloop van dit seizoen te verlaten. Zijn tijd als speler bij de Catalanen zit er bijna op. In de media werd gesuggereerd dat Puyol zou kunnen terugkomen op zijn eerdere beslissing om na dit seizoen te vertrekken, vanwege het transferverbod dat de FIFA de club oplegde.

Barcelona zou in de personele problemen kunnen komen, omdat de club twee transferperioden geen spelers mag aantrekken. Het vertrek van Puyol zal dus opgevangen moeten worden met spelers uit eigen kweek. "Ik ben niet van gedachten veranderd wat betreft mijn keuze om aan het eind van dit seizoen te vertrekken", zei hij tijdens een persconferentie.

Naar eigen zeggen kan de 36-jarige verdediger zijn oude niveau niet langer halen. "Ik zou graag blijven als ik had kunnen helpen, maar het is moeilijk om weer zo goed te worden als ik was. Ik zou een nieuw jaar zoals dit jaar niet kunnen accepteren."

Puyol wordt al geruime tijd geteisterd door blessureleed. Vanwege een aaneenschakeling van kwetsuren kwam de veteraan vorig seizoen slechts dertien competitiewedstrijden in actie. Dit jaar staat de teller op een magere vijf duels.

Zijn besluit om te stoppen bij Barcelona betekent evenwel niet dat Puyol zijn kicksen aan de wilgen hangt. Een transfer naar een andere club is een optie. "Verder kan ik niets zeggen over mijn toekomst, want ik heb nog geen besluit genomen. We zullen zien hoe het seizoen eindigt."

Voorts kwam Puyol nog kort te spreken over de kritiek die Lionel Messi sinds een week ten deel valt. "Als we aan iemand niet zouden moeten twijfelen, dan is het Messi. Hij heeft ons zoveel gegeven en we kunnen hem nooit uitsluiten."