Schweinsteiger droomt van Duitse WK-zege

Duitsland geldt komende zomer als een van de topfavorieten voor de WK-winst. Bastian Schweinsteiger droomt van de eindzege met Die Mannschaftin Brazilië. Duitsland is ingedeeld in groep G met Ghana, Portugal en de Verenigde Staten.

De Duitsers werden vier jaar geleden in Zuid-Afrika derde achter wereldkampioen Spanje en Nederland. In de troostfinale was de ploeg van bondscoach Joachim Löw in 2010 te sterk voor Uruguay.

Schweinsteiger (29) hoopt dat Duitsland in Brazilië de wereldbeker gaat winnen. De 101-voudig international ziet een eventuele WK-zege als het hoogtepunt van zijn loopbaan. "De Champions League en het WK zijn de tweede grootste prijzen in het voetbal", zei de middenvelder van Bayern München tegen Kicker.

"Ik heb de Champions League al gewonnen en ik wil natuurlijk ook wereldkampioen worden. Het WK moet het hoogtepunt van mijn loopbaan worden", aldus Schweinsteiger, die met Bayern nog de treble kan winnen dit seizoen. Der Rekordmeister is al kampioen van Duitsland en maakt nog kans op de DFB Pokal en de Champions League.

Schweinsteiger weet dat het seizoen lang duurt, maar hij verwacht niet oververmoeid naar Brazilië af te reizen. "Het voordeel van deze periode in mijn loopbaan is dat ik veel ervaring heb en nog altijd fysiek in orde ben. Dat is de beste en mooiste periode voor een voetballer", vertelt de spelmaker van Duitsland en Bayern.

De samenwerking met Philipp Lahm op het middenveld gaat goed volgens Schweinsteiger. "We zijn nu echt een duo en we weten wat we aan elkaar hebben. Dat is belangrijk om succesvol te zijn. We hebben samen al veel meegemaakt. De nederlaag in de Champions League-finale in München heeft ons nog dichterbij elkaar gebracht."