Koeman: "Zou prima werken met Guus"

Ronald Koeman had bij het Nederlands elftal best onder Guus Hiddink willen werken. De KNVB koos echter voor Danny Blind, die in 2016 Hiddink opvolgt. Koeman (51) voelde zich niet te groot voor een rol als assistent van Hiddink, die Nederland naar het EK in Frankrijk moet leiden.

"Het enige waarmee ik problemen heb, is de manier waarop alles is gelopen. Ik weet het nog steeds niet. Zodra ik Guus tegen het lijf loop, vraag ik hem dat nog een keer", aldus Koeman tegen Voetbal International.

"Wist hij er niet van dat Bert van Oostveen (directeur betaald voetbal, red.) mijn zaakwaarnemer belde met de mededeling dat ik twee jaar onder hem kon werken om het daarna zelf te doen? Of was hij wel op de hoogte en waarom belde hij me dan zelf niet?", aldus de 78-voudig international en huidige coach van Feyenoord, waar hij na dit seizoen vertrekt.

Een gesprek met Hiddink had mogelijk uitkomst geboden. "Natuurlijk. Als Guus mij een beeld zou hebben geschetst waarin ik goed kan functioneren… Wat maakt mij het nou uit wie de persconferentie doet? Sterker: ik zou zo prima kunnen werken met het type coach dat Guus is. Voel ik me absoluut niet te groot voor. Ik had het best wel gewild", besluit Koeman.

De oud-speler van FC Groningen, Ajax, PSV, FC Barcelona en Feyenoord werkte in het begin van zijn trainersloopbaan al samen met Hiddink. Koeman ging samen met Frank Rijkaard als assistent mee naar het WK in Frankrijk (1998). De Zaandammer stond daarna op eigen benen bij Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ en Feyenoord.