Robben pleit voor Sneijder op WK

Arjen Robben hoopt dat Wesley Sneijder mee mag naar het WK. De aanvaller van Bayern München denkt dat de speler van Galatasaray een cruciale rol kan spelen bij Oranje. Onder bondscoach Louis van Gaal is Sneijder geen zekerheidje in de WK-selectie. De bondscoach gaf onlangs nog aan dat hij twijfelt of hij hem wel mee moet nemen naar Brazilië.

Van Gaal ziet Sneijder als een nummer tien, terwijl hij bij Galatasaray op de linkerflank speelt. Wat Robben betreft maakt dat niet al te veel uit. "Hij is een speler die extra klasse heeft en dat heb je nodig op het WK. Ik ben fan van Wesley", zei Robben dinsdag in gesprek met de NOS.

Bij zijn aanstelling in 2012 maakte Van Gaal Sneijder nog aanvoerder. Maar al snel werd de band afgepakt en hield Van Gaal de voormalige speler van onder meer Ajax en Real Madrid buiten de selectie. "Ik ken Wesley als geen ander. Op het moment dat hij zijn niveau heeft en gewoon fit is, is hij van uitzonderlijke klasse. Hij heeft dan een meerwaarde voor het Nederlands elftal. Maar uiteindelijk is er maar één die beslist en dat is de trainer", aldus Robben.

Sneijder kreeg tijdens de laatste interland van het Nederlands elftal de kans van Van Gaal op zijn favoriete positie. Maar tegen Frankrijk (2-0 nederlaag) wist de voormalige Ajacied niet te overtuigen.