[PL Darts] Voorbeschouwing week 11

In week 11 van de Premier League of Darts reizen de acht beste darters ter wereld naar het Aberdeen Exhibition and Conference Center in Schotland. Aberdeen is een populaire stop bij veel van de spelers. Er is altijd veel sfeer, zeker nu omdat er liefst drie Schotten aan de oche komen. Ook voor Michael van Gerwen is dit een belangrijke avond, hij speelt namelijk twee keer.

De eerste partij van Mighty Mike is de 'nieuwe klassieker'. De eerdere ontmoeting tussen de nummers één en twee van de wereldranglijst liep uit op een deceptie, met name voor het publiek én Phil Taylor. Van Gerwen won met 7-0 in de eerste week, maar inmiddels heeft The Power vormherstel getoond. Na zijn overwinning op Lewis vorige week staat hij weer 'gewoon' in de top vier en zijn de play-offs derhalve binnen handbereik. Het wordt voor Phil Taylor donderdag een jubileumwedstrijd: zijn 150ste duel in het kader van de Premier League.

Ook de laatste wedstrijd van de avond is een echte kraker. Een duel dat een garantie lijkt voor vuurwerk: Van Gerwen - Lewis. Deze twee heren vertegenwoordigen de toekomst van het mondiale darten. Jackpot en Mighty Mike vochten al vele schitterende partijen uit. Momenteel is de tussenstand 5-4 in het voordeel van de Nederlander. Beide heren spelen hun tweede pot van de avond, het is afwachten in hoeverre hun eerste resultaat invloed zal hebben op deze clash.

Voor Raymond van Barneveld was vorige week een fantastische week. Hij speelde twee keer in Sheffield en nam de volle vier punten mee terug naar Nederland. Daarmee is de Hagenaar nagenoeg zeker van een plek in de halve finale. Tegenstander Robert Thornton heeft voorlopig de rode lantaarn in handen, en bij een verlies tegen Barney lijkt de Schot een plek bij de beste vier te kunnen vergeten. Toch was The Thorn afgelopen zondag de sterkste op de zesde Players Championship, de Schot versloeg onder meer Phil Taylor en Ian White.

Premier League - Aberdeen    
Gary Anderson (Sch) vs Adrian Lewis (Eng)
Michael van Gerwen (Ned) vs Phil Taylor (Eng)
Peter Wright (Sch) vs Dave Chisnall (Eng)
Robert Thornton (Eng) vs Raymond van Barneveld (Ned)
Michael van Gerwen (Ned) vs Adrian Lewis (Eng)

  

De Premier League of Darts is donderdag 17 april vanaf 20.00 uur live te zien op RTL7 en ook te volgen via de live stream van RTL7darts.nl.