[EHCCC] Hockeysters Amsterdam eindstrijd

De hockeysters van Amsterdam hebben in Den Bosch de finale van de EuroHockey Club Champions Cup bereikt. De hoofdstedelingen draaiden zondag tegen Uhlenhorster HC uit Hamburg een achterstand na rust om in een voorsprong en wonnen met 3-1. Titelverdediger Den Bosch is in de eindstrijd mogelijk de tegenstander.

Kelly Jonker en Eva de Goede zette Amsterdam na rust binnen elf minuten op een 2-1 voorsprong, nadat de Duitsers al na acht minuten op 0-1 waren gekomen. De Goede schoot na 55 minuten voor de tweede keer raak van uit een strafcorner en besliste daarmee de wedstrijd.

De finale kan een geheel Nederlandse aangelegenheid worden. Dan moet Den Bosch later zondag wel het Spaanse Real Sociedad verslaan.