[WK Snooker] Ding verliest van debutant Wasley

Ding Junhui is in de eerste ronde van het wereldkampioenschap snooker uitgeschakeld. De 27-jarige Chinees was met titelverdediger Ronnie O’Sullivan als één van de topfavorieten gestart, maar struikelde maandag al over de eerste horde. De 24-jarige debutant Michael Wasley stuntte door met 10-9 te winnen. 

Ding was zondag met een 3-6 voorsprong uit de eerste sessie gekomen, maar haalde maandag lang niet het niveau waarmee hij eerder dit seizoen vijf rankingtoernooien won en naar de tweede plaats op de wereldranglijst opklom. In het slotframe zat het Ding ook niet mee en Wasley won de partij. 

Ook de nummer drie van de wereld Mark Selby balanceerde op de rand van de uitschakeling. De vicewereldkampioen van 2007 redde het echte wel met een 10-9 zege tegen op de Welshman Michael White, die tot twee keer toe een achterstand van vier frames ophaalde.

Viervoudig wereldkampioen John Higgins zal maandag een 3-6 achterstand goed moeten maken op Alan McManus. Het duel tussen de Schotten wordt maandagmorgen hervat.

Uitslagen/tussenstanden maandag 21 april

Naam Naam Uitslag
Joe Perry Jamie Burnett  10-7
Mark Selby Michael White  10-9
Ding Junhui Michael Wasley  9-10
John Higgins Alan McManus  3-6
Ricky Walden Kyren Wilson  6-3

Programma dinsdag 22 april

Sessie Tijd Naam naam
Eerste sessie 11.00 Marco Fu Martin Gould
Finale sessie 11.00 John Higgins Alan McManus
Eerste sessie 15.30 Barry Hawkins David Gilbert
Eerste sessie 15.30 Judd Trump Tom Ford
Finale sessie 20.00 Ricky Walden Kyren Wilson
Eerste sessie 20.00 Mark Allen Michael Holt