Massa: "Druk is uitdaging voor Vettel"

Formule 1-coureur Sebastian Vettel staat onder druk bij het Formule 1-team Red Bull Racing, zo vindt zijn Williams-collega Felipe Massa. De viervoudig wereldkampioen worstelt dit seizoen met de bolide, terwijl zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo het veel beter naar zijn zin heeft en betere resultaten dan zijn kopman boekt.

Volgens Massa is Ricciardo op het juiste moment ingestapt. "De beste tijd om over te stappen is wanneer alles verandert. Ik weet zeker dat het lastiger voor hem zou zijn geweest als hij vorig jaar al ingestapt was, toen Vettel al jaren aan de auto gewend was. Dit helpt Ricciardo nu, maar hij is ook een fantastische coureur met veel talent."

Het zal volgens de Braziliaan voor de viervoudig wereldkampioen lastig worden om de situatie snel weer om te draaien. "Toen hij het team naar zijn hand had gezet, in de jaren dat hij met Webber samenreed, was het leven veel makkelijker voor Vettel. Nu staat hij meer onder druk en dat verandert de situatie, het effect van druk."

"Ik haal het talent dat Vettel heeft en de coureur die hij is niet onderuit, want alles dat hij tot nu toe heeft laten zien verdient waardering. Nu bevindt hij zich in een situatie waar hij zich uit moet knokken. Het laat zien dat Ricciardo zonder twijfel een coureur is die goed en snel is en erbij zit. Hij zit nu bij een groot team en heeft tot nu toe laten zien dat hij het goed doet."