Perfect begin Nederlandse beachvolleyballers

De Nederlandse mannen zijn uitstekend begonnen aan het eerste grote beachvolleybaltoernooi van het jaar. Zowel Alexander Brouwer en Michiel van Dorsten als Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst wonnen hun eerste twee wedstrijden in het Chinese Fuzhou.

Wereldkampioen Brouwer speelt normaal met Robert Meeuwsen, maar hij is geblesseerd. Doordat ook Daan Spijkers, de vaste partner van Van Dorsten, niet fit is konden de twee overgebleven spelers een duo vormen. Het als dertiende geplaatste koppel begon de dag met een prima overwinning op de Duitsers Dittelbach/Koreng, 23-21, 21-13. Later op de dag moest ook het Letse duo Sorokins/Buivids eraan geloven, 22-20, 21-18.

Stiekema en Varenhorst, die aan hun vierde jaar samen zijn begonnen, wonnen binnen veertig minuten met 21-19, 21-17 van het Spaanse duo Marcos/García. Een paar uur later ondervonden ze meer tegenstand van de Canadezen Binstock/Schachter. Na drie sets waren het echter toch de Nederlanders die wonnen, 21-19, 18-21, 15-10. 

Brouwer en Van Dorsten spelen donderdag de laatste groepswedstrijd tegen het nieuwe Braziliaanse duo Pedro/Emanuel. De 41-jarige Emanuel Rego is een geduchte tegenstander. Hij is al sinds halverwege de jaren '90 een van de beste spelers ter wereld. Stiekema en Varenhorst treden aan tegen de Letten Aleksandrs Samoilovs en Janis Smedins, de winnaars van het eindklassement in de World Tour vorig jaar.