Mollema en Slagter zeer tevreden over Waalse Pijl

Na afloop van de Waalse Pijl waren er blije gezichten bij Bauke Mollema en Tom-Jelte Slagter. Mollema hoefde slechts drie man voor te laten gaan, terwijl Slagter vijfde werd. "Ik denk dat mijn vorm nooit zo goed is geweest in de klassiekers", sprak Mollema.

De kopman van Belkin was vrijwel de gehele beklimming van de Muur van Huy voorin te bekennen. "In de laatste tweehonderd meter hoopte ik dat Kwiatkowski (de nummer drie) stil zou vallen, maar hij had toch nog een versnelling in de benen. Daardoor moest ik uiteindelijk drie mannen voor mij dulden. De laatste meters zat ik echt op mijn limiet. Ik zat echt alles te geven. Vierde is dus een mooi resultaat."

Wel hanteerde de Groninger dit jaar een andere tactiek in de finale. "Ik wilde als eerste bij de bocht halverwege de klim komen, omdat ik andere jaren ingesloten raakte en daardoor te ver van achteren zat. Dat wilde ik nu voorkomen. Ik kon even op adem komen in de bocht, om vervolgens alles tot de finish te geven."

Volgens Mollema is zijn vorm momenteel top. "Er rijden hier zo veel wereldtoppers, dat het al lastig is om hier top tien te rijden. Ik denk dat mijn vorm nooit zo goed is geweest in de klassiekers." Vol vertrouwen kijkt Mollema naar Luik-Bastenaken-Luik. "Ik denk dat die koers mij nog beter ligt dan de Waalse Pijl."

Ook Slagter vond zichzelf een goede koers rijden. "Ik begon niet ideaal aan de voet van de klim, maar halverwege had ik voldoende kracht om een paar mensen te passeren. Uiteindelijk is plek vijf het hoogst haalbare."

Volgens Slagter is de Waalse Pijl de klassieker die hem het meest ligt. "In deze koers voel ik mij toch het meest thuis. Ik ben van plan om de komende jaren ook top vijf te rijden. Of ik de kwaliteiten heb om deze koers ooit te winnen? Dat hoop ik wel", zo keek een hoopvolle Slagter vooruit.