Braakman/Van der Vlist missen stunt in Fuzhou

Rimke Braakman en Jantine van der Vlist zijn er net niet in geslaagd om in Fuzhou voor een fikse stunt te zorgen. Het Nederlandse koppel speelde sterk tegen de Braziliaanse toppers Maria Clara en Carol Salgado, maar kwamen net tekort.

De Braziliaanse zussen werden vorig jaar nog tweede in de eindstand van de World Tour en zijn in Fuzhou als vijfde geplaatst. Het Nederlandse duo, de nummers 21 van de plaatsingslijst, won de eerste set overtuigend met 21-16.

In de tweede set begonnen Braakman en Van der Vlist niet goed, maar na een grote achterstand kwamen ze toch nog terug tot 20-20. Op dat moment ging de Nederlandse service buiten de lijnen, waardoor de Braziliaanse zussen op setpoint kwamen en dat af konden maken. In de beslissende set waren de Nederlandse dames niet goed genoeg en glipte de zege uit handen.

Het duo wist ook hun eerste wedstrijd donderdag niet te winnen. Daarin verloren ze met 21-13, 21-15 van het als twaalfde geplaatste koppel Bieneck/Grossner uit Duitsland. Vrijdag spelen ze nog tegen het Oostenrijkse duo Schützenhöfer/Plesiutschnig, als 28e geplaatst. Doorgaan naar de knock-out fase lijkt echter uitgesloten.

Het andere Nederlandse duo bij de vrouwen begon een stuk beter aan het toernooi. Madelein Meppelink en Marleen van Iersel wonnen de eerste wedstrijd van hun eerste toernooi als koppel. Van Iersel speelde al vijf jaar met Sanne Keizer, maar zij heeft een rustpauze ingelast. 

In Fuzhou zijn de twee als zevende geplaatst. In hun eerste groepswedstrijd wonnen ze met 21-18, 24-22 relatief eenvoudig van het als 26e geplaatste Mexicaanse koppel Revuelta/Candelas. Later op donderdag spelen Meppelink en Van Iersel nog hun tweede groepswedstrijd tegen Giora/Gombini uit Italië.