Pang verder op EK badminton, veel dubbels in actie

Eric Pang is op het EK badminton in het Russische Kazan doorgedrongen tot de derde ronde. De Nederlander versloeg donderdag de Italiaan Giovanni Greco met 21-11, 13-21, 21-9. Erik Meijs redde het niet. Hij verloor in drie games van Kestutis Navickas uit Litouwen: 21-13, 16-21, 19-21.

Pang, die door een bye in de eerste ronde nog niet in actie hoefde te komen, neemt het later donderdag op tegen de Spanjaard Pablo Abián. De Nederlander is op het EK als zesde geplaatst. Bij de vrouwen werd Soraya de Visch Eijbergen woensdag al uitgeschakeld. De enige Nederlandse deelneemster verloor met 21-14, 17-21, 18-21 van Marija Ulitina uit Oekraïne.

Bij de mannendubbels spelen twee Nederlandse duo's donderdag voor een plek in de kwartfinales. Jacco Arends en Jelle Maas spelen tegen de Duitsers Michael Fuchs en Johannes Schöttler. Ruud Bosch en Koen Ridder zullen het opnemen tegen het als tweede geplaatste duo Chris Addock en Andrew Ellis.

Ook de vrouwendubbels kennen twee Nederlandse koppels die in de tweede ronde aantreden. Samantha Barning en Iris Tabeling hoefden door het terugtrekken van hun tegenstanders in de eerste ronde niet in actie te komen. Donderdag spelen zij tegen Panagiota Aslanidou en Irina Tenta uit Griekenland. Eefje Muskens en Selena Piek zijn als tweede geplaatst en hadden een bye. In de tweede ronde spelen zij tegen Isabel Herttrich en Carla Nelte uit Duitsland.

Het gemengd dubbel is al bij de kwartfinales beland en ook daar is Nederlandse inbreng te vinden. Jorrit de Ruiter en Samantha Barning nemen het in de kwartfinale op tegen Vitalij Durkin en Nina Vislova uit Rusland.