Cambuur kiest voor De Jong als hoofdtrainer

Henk de Jong is aangesteld als hoofdtrainer van SC Cambuur. De Fries heeft bij de nummer elf van de Eredivisie een contract getekend voor een seizoen. Bij handhaving wordt dat automatisch met een jaar verlengd. De Jong was dit seizoen assistent van Dwight Lodeweges. Na diens plotselinge vertrek kwam De Jong begin deze maand als hoofdverantwoordelijke voor de groep te staan.

De Jong wordt geassisteerd door Jan Bruin, Sandor van der Heide en René Grotenhuis, die allemaal in het bezit zijn van een doorlopend contract. In het seizoen 2012-2013 was De Jong al eens tijdelijk hoofdtrainer van Cambuur. Na het ontslag van Alfons Arts stelde hij met de Friese club promotie naar de Eredivisie veilig.

Vier weken geleden werd opnieuw een beroep gedaan op De Jong toen Lodeweges na de negatieve reacties op zijn aanstaande vertrek naar aartsrivaal sc Heerenveen besloot per direct op te stappen. Onder de interim-trainer verzamelde Cambuur voldoende punten om zeker te zijn van een langer verblijf in de Eredivisie.