Cocu weer deels aan het werk

Phillip Cocu wordt langzaamaan weer de oude. De trainer van PSV pakt een deel van zijn werkzaamheden weer langzaamaan op. De hoofdtrainer van PSV onderging eind maart een operatie waarbij een goedaardige tumor uit zijn rug werd verwijderd. Vanaf dat moment richtte Cocu zich volledig op zijn herstel en werden zijn taken overgenomen door assistent-trainer Ernest Faber.

Inmiddels is Cocu weer begonnen met een deel van zijn werkzaamheden, zo laat hij weten aan De Telegraaf. "Ik voel me steeds beter. Soms wil ik nog iets te veel en dan merk ik dat ik wat rustiger aan moet doen”, aldus de oud-international.

Cocu laat zich steeds meer op trainingscomplex De Herdgang zien, waar hij onder meer werkt aan zijn revalidatie. Ook overlegt hij daar weer met technisch manager Marcel Brands over de gang van zaken bij PSV. De trainingen worden tot het einde van het seizoen geleid door Faber.

Het is de bedoeling dat Cocu op 25 juni weer helemaal hersteld is, zodat hij bij de eerste training van het seizoen weer voor de groep komt te staan. Samen met fysiotherapeuten Cees van der Linden, Egid Kiesouw en Arno Philips werkt hij aan zijn herstel.