Voor Guardiola hangt veel af van Ronaldo en Bale

Voor Pep Guardiola maakt het veel uit of Cristiano Ronaldo en Gareth Bale dinsdag meespelen bij Real Madrid in de halve finale tegen Bayern München. Dat zei de coach van de Duitsers op een persconferentie. "Dat zal de individuele kwaliteit verhogen. Wij moeten erover nadenken hoe we ons team dan gaan neerzetten."

De twee spelers van Real kampten de laatste weken met lichte blessures maar lijken tegen Bayern weer te kunnen spelen. Ronaldo miste een aantal wedstrijden vanwege een knie- en dijbeenblessure. Bale kon een aantal wedstrijden niet helemaal meedoen omdat hij grieperig was.

Guardiola vreest vooral de snelheid van Real. "Ze kunnen heel hard rennen en als wij de bal verliezen moeten we de verdediging goed neerzetten en snel de gaten op het veld dichten." De snelheid is niet het enige sterke punt van de Koninklijke, volgens Guardiola. "In de Spaanse competitie laten ze zien dat ze ook door creatief te spelen veel kansen creëren."

Arjen Robben wil nog niet naar een eventuele finale met Bayern kijken. "We zijn volledig gefocust op de tweede wedstrijd in de halve finale. We spreken nog niet over wat er gebeurt als we de finale halen."

Bayern München moet in de tweede wedstrijd van de halve finale een 1-0 achterstand zien weg te poetsen. De Duitse club is nog altijd op jacht naar een unieke prestatie. Ze kunnen de eerste club worden die de Champions League twee keer achter elkaar wint.