Van der Sar: "Geen betere trainer dan Van Gaal"

Manchester United doet er goed aan om Louis van Gaal aan te stellen als de opvolger van de ontslagen David Moyes. Die mening is Edwin van der Sar, voormalig doelman van de Engelse grootmacht, toegedaan. De huidige Ajax-directeur spreekt in de Engelse media vol lof over de coach, waarmee hij bij Ajax drie landstitels en de Champions League won.

"Ik zal dieper op vragen als deze ingaan als Louis en United de deal hebben beklonken. Maar, ik heb het al vaker gezegd: er is geen betere trainer dan Louis van Gaal onder wie ik heb gewerkt", aldus Van der Sar, die ook als keeper van het Nederlands elftal onder de geroutineerde oefenmeester werkte.

Ook volgens Bayern München-clubicoon Franz Beckenbauer is de keuze voor Van Gaal uitstekend. Beckenbauer was voorzitter van Bayern toen de Nederlandse coach aan het roer stond bij de Duitse grootmacht. "Ik weet niet of de geruchten waar zijn, maar als United hem echt probeert te strikken dan kan dat goed uitpakken voor de toekomst", zegt hij tegen Daily Mail.

Van Gaal won met Bayern in het seizoen 2009/10 de landstitel én de beker. In april van het daaropvolgende seizoen werd hij echter de laan uitgestuurd, omdat Bayern op dat moment derde stond in de Bundesliga.

"Ik hou van hem als trainer", zegt Beckenbauer. "Hij was erg succesvol bij Bayern, maar naar verloop van tijd kwamen er twijfels bij zijn werkwijze. Daarom zijn onze wegen gescheiden. Ik blijf er toch bij dat hij een van de beste trainers ter wereld is."