De Boer: "Serero het kloppende hart"

Thulani Serero stemde dit seizoen voor het eerst tot volle tevredenheid van Ajax-trainer Frank de Boer. De middenvelder kwam twee seizoenen geleden naar Amsterdam. Volgens De Boer onderschatte hij het spelen voor een topclub in de Eredivisie. "Thulani kwam bij ons binnen en dacht meteen even als basisspeler te kunnen beginnen", geeft de oefenmeester aan in gesprek met Ajax Life.

"Nu, twee jaar later, is hij een betrouwbare speler. Daarvoor speelde hij slordig en leed te veel balverlies. Hij heeft het goed opgepikt en is nu het kloppende hart van het team bij balbezit. Ook bij balverlies bepaalt hij het ritme", aldus de succesvolle coach.

Serero is een van de spelers die dit seizoen boven zichzelf uitsteeg. De Zuid-Afrikaan kon sinds zijn komst van Ajax Cape Town in 2011 amper op een basisplek rekenen. Sterker nog, in de eerste twee seizoenen kwam hij tot slechts zestien competitieduels.

Nu is hij niet meer weg te denken uit de equipe van De Boer. Hij speelde tot dusver dit seizoen 28 competitiewedstrijden. Daarin vond hij drie keer het net. Ajax betaalde drie jaar geleden 2,5 miljoen euro om de 24-jarige international van Zuid-Afrika over te nemen.

Aan het einde van het seizoen, dus na de wedstrijd tegen NEC, gaan de partijen om de tafel over een eventuele contractverlenging. Het huidige contract van de speler loopt namelijk aan het einde van volgend seizoen af.