Robben: "Het zat er gewoon niet in"

Arjen Robben reageerde gelaten op de kansloze 0-4 nederlaag tegen Real Madrid. "We speelden tegen een elftal van wereldklasse." Voor Bayern München, dat vorige week in Madrid al met 1-0 verloor, werd het in de Allianz Arena al snel een onmogelijke missie. "De openingstreffer viel al snel en de 0-2 kwam er meteen overheen. Dan weet je dat het eigenlijk al voorbij is", sprak Robben tegen de NOS.

"Het mag natuurlijk niet gebeuren bij zo'n spelhervatting, maar we moeten realistisch zijn. Het zat er vandaag gewoon niet in, dat moeten we maar accepteren", ging de buitenspeler verder. "De felicitaties zijn voor Real. We hebben geprobeerd om nog aanvallender te spelen dan vorige week."

Robben en Bayern kunnen zich nu volledig gaan richten op de finale van de DFB Pokal. "De koppies moeten weer omhoog. We speelden vandaag tegen een wereldklasse-elftal. Wij zijn dat zelf ook en we hebben het geprobeerd. Maar je weet dat je moet oppassen voor een counter."

"De spirit was echt fantastisch, ook na die eerste tegengoal. Helaas viel de tweede treffer daarna wel heel snel. Dan wordt het een moeilijk verhaal", aldus de Oranje-international. "We moeten niet te negatief doen, we mogen ook best trots zijn. In de laatste vijf jaar hebben we drie keer de finale gehaald. Nu zat het er helaas niet in."