Eerste overwinning voor Verstappen

Max Verstappen heeft op de Hockenheimring zijn eerste overwinning geboekt in het Europees Formule 3-kampioenschap. De pas zestienjarige Nederlander vertrok vanaf poleposition en stond de leiding geen moment af. 

Het weekeinde verliep tot aan de derde race dramatisch voor Verstappen. De eerste race kon hij door een aanrijding niet finishen, de tweede race kon hij door technische problemen zelfs niet eens starten. Daardoor was het voor Verstappen pas de vijfde Formule 3-race uit zijn carrière waarin hij van start ging.

De problemen waren voor de race verholpen en ook mentaal leek Verstappen geen enkele last van de eerdere tegenslagen te hebben. Zijn start was perfect, in tegenstelling tot eerder in het seizoen, en binnen een ronde had hij al anderhalve seconde voorsprong op kampioenschapsleider Esteban Ocon.

Na twee ronden kwam de safety car de baan op, omdat er na een aanrijding brokstukken op de baan lagen. Verstappen liep tijdens de safety car-situatie tegen een waarschuwing van de wedstrijdleiding op, omdat hij een te groot gat met de safety car liet vallen. Gelukkig voor de Nederlander kwam het echter niet verder dan een waarschuwing.

Verstappen had geen enkele moeite met de herstart en sloeg direct weer een gat naar Ocon. De Fransman bleef de rest van de race op ongeveer één seconde van Verstappen rijden, terwijl Antonio Fuoco naar de derde plaats reed.

De overige Nederlanders kwamen niet in de buurt van het podium. Dennis van de Laar was gestart als achtste en kwam op de dertiende positie over de streep. Jules Szymkowiak, teamgenoot van Verstappen, startte als zeventiende en wist één plek te winnen.

Dankzij zijn zege stijgt Verstappen naar de vijfde plek in het kampioenschap. Ocon breidt zijn leiding uit en staat nu al op grote voorsprong. Fuoco staat op de tweede plek, voor de Brit Tom Blomqvist en de Oostenrijker Lukas Auer. Over een week staan de volgende drie races op het programma, dan op het stratencircuit van het Franse Pau.