Depay: "Hoge pieken en diepe dalen"

Memphis Depay brak dit seizoen definitief door bij PSV. De Nederlandse international heeft Dries Mertens doen vergeten in het Philips Stadion.

Depay ontwikkelde zich het afgelopen seizoen stormachtig in het shirt van PSV. Na een seizoen met twaalf doelpunten en acht assists is hij toch niet helemaal tevreden. "Ik heb dit seizoen hoge pieken en diepe dalen gekend", zegt Depay in gesprek met Sp!ts. "Mijn debuut voor het Nederlands elftal was een heel hoge piek."

"Ik ben zo ontzettend blij dat ik mezelf nu international mag noemen", vervolgt de aanvaller. "Dat is een van mijn hoogtepunten in mijn loopbaan tot nu toe, maar dat komt natuurlijk ook omdat ik nog geen prijzen heb gewonnen. Ik hoop dat het een mooie zomer voor mij wordt, maar eerst maar eens zien of ik er wel bij zit."

Mede dankzij het goede spel van Depay heeft PSV het seizoen kunnen afsluiten als nummer vier. Depay blijft echter kritisch. "Ik ben een belangrijke speler geworden, maar ik had er nog veel meer uit kunnen halen."

"Sommige wedstrijden kon ik beslissen met een doelpunt, maar dat lukte niet altijd. Als je ziet hoeveel kansen ik krijg... Ik had er dertig kunnen maken dit seizoen. In de je jeugd was ik wel altijd efficiënt. Geen idee, waarom dat dit seizoen minder was. Te onrustig? Zou kunnen. Als ik daaraan ga werken, kan het nog heel leuk worden", aldus Depay.