Ten Dam kopman in Ronde van California

Wielrenploeg Belkin heeft Laurens ten Dam aangewezen als kopman in de Ronde van California. Ten Dam neemt daarmee de rol over van Robert Gesink, die deze ronde als hoofddoel had gemaakt. Vanwege hartproblemen staat Gesink voorlopig langs de kant. 

Ten Dam heeft zijn vizier ook al een tijdje op deze wedstrijd gericht. "Ik heb van deze koers naast de Tour de France een subdoel gemaakt", stelt Ten Dam. "Ik ben al een keer zesde geworden dus dat geeft vertrouwen."

In de sprintetappes zal Moreno Hofland het moeten opnemen tegen Mark Cavendish en Peter Sagan. "Zij zijn de te kloppen mannen", vindt ploegleider Nico Verhoeven. "We willen hen het vuur aan de schenen leggen."

Voor Belkin voelt deze race aan als een thuiswedstrijd. Het hoofdkantoor is namelijk gevestigd in Los Angeles.  "We geven altijd honderd procent, maar misschien nu, voor Belkin, nog net even meer", vertelt Verhoeven. "Dit is de Tour de France van de Verenigde Staten en we willen de sponsor trots maken."

Ten Dam zal na de koers nog even in de Verenigde Staten blijven. "Amerika is mijn land en na de wedstrijd blijf ik ook voor een hoogtestage en wat recreatie. Ik ga heel hard trainen, maar ook vissen en de nationale parken bezoeken."