Oranje onder 17 naar halve finale EK na zege

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar heeft zich maandag geplaatst voor de halve finale van het EK. In Gozo werd gastland Malta met 5-2 verslagen. Jari Schuurman scoorde drie Nederlandse doelpunten, Steven Bergwijn nam de andere twee treffers voor zijn rekening. Joseph Mbong en Aidan Friggieri scoorden tegen.

Nederland begon uitstekend aan de wedstrijd tegen Malta. Schuurman maakte na vijf minuten de 1-0 en in de dertiende minuut verdubbelde Bergwijn de score. Binnen het halfuur was het 3-0 door de tweede goal van Schuurman. Vlak voor rust incasseerde Oranje, dat met de ruime voorsprong niet meer zo scherp verdedigde, echter een tegentreffer van Mbong.

Ook de openingsfase van de tweede helft was voor Oranje. Twee minuten na de aftrap had Schuurman zijn derde treffer in het net liggen, maar opnieuw bracht Malta de marge terug tot twee goals. Een enorme kans op de 4-3 werd door de Maltezen gemist en even later was het Bergwijn die de 5-2 binnenschoot.

Nederland heeft net als Engeland zes punten uit twee duels. De twee landen maken donderdag uit wie poulewinnaar wordt. Bij Malta en Turkije staat de teller nog op nul. Voor hen is de derde plaats in de poule het hoogst haalbare.