Manchester United maakt winst ondanks mislopen CL

Manchester United heeft ondanks het mislopen van ongeveer veertig miljoen euro van de Champions League voldoende financiële middelen om komende zomer te investeren in het team. Dat heeft vicevoorzitter Ed Woodward donderdag bekendgemaakt. Ondanks de sportief tegenvallende resultaten deed de club het financieel goed.

In het eerste kwartaal van 2014 steeg de omzet met 26 procent tot ongeveer 142 miljoen euro. "Dit zorgt ervoor dat we financieel gezond genoeg zijn om in het team te investeren", aldus Woodward. De winst van de club verdrievoudigde in het eerste kwartaal tot 13,4 miljoen euro. De schuld daalde met vier procent en bedraagt nu 430 miljoen euro.

Manchester United werd afgelopen seizoen zevende en plaatste zich voor het eerst sinds het seizoen 1995-1996 niet voor de Champions League. Trainer David Moyes werd al na tien maanden ontslagen bij de club uit de Premier League. "We zijn nu gefocust op het aantrekken van een nieuwe trainer die ons weer kan terugbrengen naar de top", laat Woodward weten. De verwachting is dat Louis van Gaal volgende week als trainer wordt gepresenteerd.