Anderlecht verovert derde landstitel op rij

Anderlecht is voor de derde keer op rij kampioen van België geworden. De Brusselse club versloeg Lokeren zondag in eigen huis met 3-1 en stelde de eerste plek in de play-offs veilig. Anderlecht kwalificeerde zich met de 33e landstitel voor de Champions League.

Aleksandar Mitrovic, Chancel Mbemba en Dennis Praet bezorgden Anderlecht met hun treffers de zege op Lokeren. Voormalig NEC-verdediger Bram Nuytinck speelde de hele wedstrijd voor de ploeg van coach Besnik Hasi.

Standard Luik versloeg Racing Genk op eigen veld met 1-0 en eindigde als tweede. De Walen kwalificeerden zich daarmee voor de voorronde van de Champions League.

Standard was het reguliere seizoen als koploper geëindigd met tien punten meer dan Anderlecht. In de play-offs leidde een 2-1 overwinning van Anderlecht op Luik eind april het kampioenschap voor de Brusselaars in. Anderlecht, dat trainer John van den Brom begin maart ontsloeg wegens teleurstellende resultaten, verloor sindsdien geen punten meer.

Club Brugge was boven Anderlecht als tweede geëindigd in het reguliere seizoen. De ploeg van voormalig FC Twente-coach Michel Preud'homme hebben de play-offs na een 2-0 zege op Zulte Waregem op de derde plek afgesloten.