Koeman: "Excelsior heeft het verdiend"

Erwin Koeman toonde zich na de degradatie van RKC Waalwijk realistisch. SBV Excelsior speelt komend seizoen volgens hem terecht in de Eredivisie. Na de 2-0 nederlaag in Kralingen moest RKC Waalwijk zondag vol aan de bak tegen Excelsior.

Lijsbehoud bleek al snel een zware klus toen de Waalwijkers na 25 minuten al met 0-2 achter stonden. Nog voor rust kwam de ploeg van Erwin Koeman terug tot 2-2, maar na de pauze brak de improductiviteit de ploeg wederom op.

"Ons probleem zat voorin. We waren gewoon niet productief genoeg", tekent De Telegraaf op uit de mond van Koeman. "We hebben vooral veel harde werkers voorin. Ik kan wel meer excuses verzinnen, maar zo simpel is het."

Koeman verwijt zijn spelersgroep overigens niets. "De jongens hebben hun best gedaan. We hebben het ook niet vandaag vergooid, maar al in de competitie. Op basis van deze twee wedstrijden promoveert Excelsior gewoon verdiend."

De trainer neemt na twee seizoen afscheid bij de Noord-Brabanders. De coach gaf eerder in het seizoen al aan dat hij te weinig mogelijkheden ziet bij RKC. "Ik weet niet wat er financieel gaat gebeuren, ik weet niet welke spelers gaan, wie blijft."

De toekomst van Koeman blijft nog even onduidelijk. De trainer heeft tot nu toe nog geen nieuwe club. "Ik denk er nu niet aan. Deze degradatie blijf ik voorlopig nog wel in mijn hoofd en in mijn lijf voelen."