Overmars: "Milik bij Augsburg verkeerd gebruikt"

Ajax baarde afgelopen week opzien met de huurtransfer van Arkadiusz Milik. De 20-jarige Pool is een grote onbekende bij het Nederlandse voetbalpubliek. Milik komt op huurbasis over van Bayern Leverkusen, dat hem het afgelopen seizoen aan FC Augsburg verhuurde.

De Poolse spits kwam bij de nummer acht van de Bundesliga tot achttien duels, waarin hij twee keer scoorde. Geen sterke cijfers voor een aanvaller dus. Maar directeur voetbalzaken Marc Overmars is niet bezorgd om deze statistieken en weet zelfs wel waar het aan lag.

"Bij Augsburg speelde hij meer 'op 10', terwijl het een echte '9' is. Als je goals wil maken, moet je wel rondom de zestien staan. Bij Ajax is de kans dat je voor het doel komt groter dan bij Augsburg", aldus Overmars aan Ajax TV.

Bij Ajax houdt men sterk rekening met een vertrek van spits Kolbeinn Sigthórsson. Met het oog op de toekomst werd eerder al Richairo Zivkovic van FC Groningen overgenomen. Volgens Overmars is Milik een perfecte additie aan de aanvalslinie.

"Natuurlijk hebben we met Zivkovic een talent binnen gehaald, maar die moet je de tijd geven. Milik kan er direct staan: hij is twintig jaar, Pools international en is fysiek sterk", besluit de oud-international zijn verhaal.