[Serie A] De Jong scoort voor Milan, maar gaat niet Europa in

AC Milan heeft zich niet weten te plaatsen voor de voorronde van de Europa League. De ploeg van coach Clarence Seedorf won zondag in de laatste speelronde met 2-1 van Sassuolo, onder meer dankzij een doelpunt van Nigel de Jong. Doordat Parma geen fout maakte tegen Livorno (2-0 zege) ging die ploeg er vandoor met de zesde plek en Europa League-voetbal.

Een vrije trap van De Jong in de 27e minuut werd van richting veranderd, waardoor Sassuolo-goalie Alberto Pomini de verkeerde hoek inging. De treffer van De Jong was de tweede van de avond. Sulley Muntari had Milan met een fraaie afstandsknal na twee minuten op voorsprong gezet.

Philippe Mexès (twee keer geel) en Mattia De Sciglio (direct rood) moesten in de tweede helft het veld verlaten bij Milan, waar Urby Emanuelson de hele wedstrijd op de bank bleef zitten. Bij Sassuolo werd Paolo Cannavaro kort voor tijd met rood van het veld gestuurd. Simone Zaza deed in de negentigste minuut vanaf de strafschopstip nog wat terug voor de uitploeg.

Torino liet de zesde plek in een dramatische slotfase door zijn vingers glippen. De ploeg uit Turijn kwam twee keer terug van een achterstand op bezoek bij Fiorentina. Diep in blessuretijd kreeg Alessio Cerci met een strafschop de ultieme kans om Torino de zege te bezorgen, waarmee de zesde plek en Europees voetbal zou zijn veiliggesteld. Antonio Rosati keerde de poging van de Italiaan echter, waarna Cerci in huilen uitbarstte en het feest kon losbarsten in Parma.

Torino eindigde op punten gelijk met Milan, maar heeft een beter doelsaldo en sluit het seizoen af op de zevende plek. Milan, waar de toekomst van Seedorf nog onzeker is, sluit af als nummer acht.

Napoli was al zeker van plek drie en de voorronde van de Champions League. De Napolitanen gaven hun fans tegen Hellas Verona desondanks waar voor hun geld: 5-1. Oud-PSV'er Dries Mertens vervulde met twee treffers en twee assists de hoofdrol.

Internazionale had zich al verzekerd van de vijfde plek. De Champions League-winnaar van 2010 verloor zijn laatste duel van het seizoen met 2-1 op bezoek bij Chievo Verona. Lazio, de nummer negen, won thuis met 1-0 van degradant Bologna.