Berizzo opvolger Enrique bij Celta de Vigo

Edurdo Berizzo is de nieuwe coach van Celta de Vigo. De 44-jarige voormalige centrale verdediger volgt Luis Enrique op die de Galicische club maandag verruilde voor Barcelona. Hij tekent voor twee jaar bij de nummer acht van de Primera Division.

Berizzo was de afgelopen jaren trainer van de Chileense club O'Higgins. Eind 2013 won hij met die club de Apertura, de eerste seizoenshelft. Het was de eerste titel van O'Higgins in de 59-jarige clubgeschiedenis.

Berizzo speelde in Argentinië voor Newell's Old Boys en River Plate en tussendoor voor de Mexicaanse club Atlas voordat hij in 1999 naar Europa kwam. Olympique Marseille verhuurde hem na een halfjaar alweer aan River Plate, maar in 2001 kwam de verdediger bij Celta terecht. Daar speelde hij in vier jaar 101 duels. Na een jaar in Cadiz ging hij in 2006 met voetbalpensioen.

Van 2007 tot en met 2010 was Berizzo vervolgens assistent-coach van de Chileense nationale ploeg. Daarna volgde een periode als trainer bij het Argentijnse Estudiantes voordat O'Higgins hem aantrok.