Guidolin niet langer coach van Udinese

Udinese gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Coach Francesco Guidolin krijgt bij de Italiaanse club namelijk een andere rol. Onder leiding van Guidolin kende Udinese een teleurstellend seizoen in de Serie A. Na een slechte start, waarin de club even in degradatiegevaar verkeerde, eindigde het uiteindelijk op de dertiende plaats.

Guidolin coachte Udinese daarvoor naar een knappe vijfde, derde en vierde plek. De 58-jarige oefenmeester is niet teleurgesteld dat Udinese een andere coach kiest. "Dit is een mooie dag. Ik zal weliswaar geen trainer meer zijn, maar blijf wel betrokken bij deze club", zei hij volgens De Telegraaf.

Udinese is eigendom van de Pozzo-familie, die ook Granada (Spanje) en Watford (Engeland) in het bezit heeft. Het is de bedoeling dat Guidolin die drie clubs als een soort manager gaat aansturen op technisch vlak.

Guidolin begon zijn trainerscarrière bij verschillende kleinere clubs in Italië. Voor zijn vertrek naar Udinese coachte hij een jaar Parma en stond hij in meerdere periodes aan het roer bij Palermo.