Boschker uitgezwaaid door supporters Twente

De supporters van FC Twente hebben dinsdagavond in een volle Grolsch Veste Sander Boschker uitgezwaaid. De 43-jarige doelman werd in het zonnetje gezet tijdens een speciaal voor hem georganiseerde afscheidswedstrijd tussen twee teams met oud-spelers van de club. Boschker zette onlangs een punt achter zijn carrière. Hij speelde 24 seizoenen voor Twente.

Oud-spelers als Jan Vennegoor of Hesselink, Fred Rutten, John Bosman en Prince Polley hadden speciaal voor Boschker hun voetbalshirt weer aangetrokken. De doelman zelf stond een helft onder de lat bij de FC Twente Legends, na rust kwam hij tegenstander De Kampioenen versterken. De Kampioenen wonnen, mede dankzij een benutte penalty van Boschker, met 7-4.

Een geëmotioneerde Boschker neemt afscheid van het publiek (Pro Shots/Erik Pasman)

Boschker kwam na afloop met zijn vrouw en kinderen nogmaals het veld op, deze keer met een microfoon in handen. "Ik wil de club bedanken voor al die jaren. Eerst het Diekman, daarna Arke Stadion en deze prachtige tempel de Grolsch Veste", sprak het clubicoon, dat op een jaartje bij Ajax na zijn hele carrière voor Twente speelde. "We hebben twee fantastische bekers gewonnen en natuurlijk het kampioenschap. Dat nemen ze ons niet meer af."

Voor aanvang van de wedstrijd werd buiten het stadion een standbeeld van Boschker onthuld. Dat staat naast het vier jaar geleden geplaatste beeld van Blaise N'Kufo. De clubtopscorer aller tijden van FC Twente liet merken het nog altijd niet verleerd te zijn. Hij maakte in de afscheidswedstrijd het eerste doelpunt.

Boschker poseert met zijn familie voor het standbeeld (Pro Shots/Erik Pasman)