Faber zet Bakkali in Zuid-Korea op zijn nummer

Zakaria Bakkali heeft tijdens de allerlaatste wedstrijd van Ji-Sung Park tegen Gyeongnam maar liefst zestien minuten meegespeeld. Daarna was interim-trainer Ernest Faber het zat en haalde de jonge Belg naar de kant.

Na afloop van dit duel gaf Faber een korte toelichting voor zijn keuze: "Van tevoren hebben we over deze wedstrijd duidelijke afspraken gemaakt over omschakelen bij balverlies", aldus de interim-coach van PSV. "In balbezit is er geen probleem, bij balverlies laat hij drie keer gewoon zijn man lopen. Daar heb ik geen zin meer in, dan zet ik er liever iemand anders neer die gretig en gemotiveerd is."

Bakkali wacht al maanden met een handtekening onder zijn nieuwe contract, maar lijkt nu dus ook de sportieve leiding tegen zich te krijgen. Het is daarom ook nog maar de vraag of de krabbel er ook daadwerkelijk gaat komen .

Aleksandar Boljevic werd uiteindelijk ingebracht voor Bakkali. "Het is niet zozeer een nieuwe lijn. Ik heb altijd zo gewerkt. Als iemand niet wil of zijn taken niet uitvoert, staat er iemand anders klaar. Zo werkt dat, ook bij een oefenwedstrijd", besloot Faber.