Viergever: "Ik gun Niklas dat van harte"

Nick Viergever zette zaterdag zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Ajax. De verdediger lijkt in Amsterdam Niklas Moisander te moeten opvolgen. Viergever (24) en Moisander kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij AZ.

Voordat Moisander in de zomer van 2012 terugkeerde naar Ajax vormde hij met Viergever het hart van de defensie in Alkmaar. De kans is groot dat het duo weer uiteen gaat. Vanuit Engeland is belangstelling voor Moisander.

Over een eventuele concurrentiestrijd met de Fin denkt Viergever dus niet teveel na. "Hij heeft me altijd geholpen en gesteund en heette me nu welkom bij Ajax", zegt Viergever tegen het Algemeen Dagblad. "Ik moet iedereen nog terugsms'en. Ook Niklas. Dat hij maar gauw een mooie club mag vinden bijvoorbeeld."

Transfermarkt
"Uiteraard gun ik hem dat van harte. Niklas is een geweldige gozer. En ik moet gewoon naar mezelf kijken", aldus de enkelvoudig international. Viergever verhuisde in de zomer van 2010 van Sparta Rotterdam naar AZ en groeide in Alkmaar uit tot aanvoerder. Dit seizoen kwam hij tot 56 wedstrijden voor AZ in alle competities.

Viergever is na Richairo Zivkovic (gekocht van FC Groningen) en Arkadiusz Milik (gehuurd van Bayer Leverkusen) de derde aanwinst van Ajax voor volgend seizoen. Van de kampioensselectie van het voorbije seizoen is in ieder geval bekend dat Christian Poulsen en huurling Bojan Krkic niet in Amsterdam blijven.