Rodgers tekent nieuwe deal bij Liverpool

Brendan Rodgers heeft een nieuwe meerjarig contract ondertekend bij Liverpool. De clubleiding van The Reds is zeer te spreken over de werkwijze van Rodgers. De Noord-Ier was dit seizoen met Liverpool dicht bij de eerste landstitel sinds 24 jaar.

De Engelse topclub wacht al sinds 1990 op een landskampioenschap. Op de slotdag zag Rodgers hoe Manchester City uiteindelijk de eerste plaats in handen hield. Liverpool werd tweede op twee punten van The Citizens.

Verder bouwen
Rodgers (41) kwam in juni 2012 over van Swansea City en leidde Liverpool in zijn eerste seizoen naar de zesde plaats. De progressie die het team deze jaargang boekte, overtuigde de clubleiding om de manager voor langere tijd vast te leggen. Rodgers voelt zich vereerd met de contractverlenging tot medio 2018.

"Ik voel me bevoorrecht dat ik deze kans krijg bij deze geweldige club. Ik ben gelukkig dat we een fundament hebben gelegd en daarop nu verder kunnen bouwen. We gaan een nieuwe fase in en hopelijk gaan we een mooie en uitdagende tijd tegemoet. Met een gevoel van voldoening", aldus Rodgers op de clubsite van Liverpool.

Dankwoorden
"Ik wil van de gelegenheid gebruikmaken om mijn spelers en stafleden te bedanken. Ze zijn echt geweldig voor mij, al sinds de dag dat ik hier arriveerde. Ik wil ook de mensen binnen de clubleiding bedanken omdat ze mij altijd hebben gesteund. Ze delen mijn visie op het spel en zien ook dat we progressie boeken op het veld."

"Tenslotte wil ik de supporters bedanken die ons ten alle tijden steunen. Ik voel me vereerd om dit team te leiden en ik hoop dat alle fans ons blijven steunen zoals ze altijd hebben gedaan. We willen met z'n allen Liverpool Football Club weer succes brengen", besluit de geprezen manager van Liverpool.