Schaatser Makowsky mist motivatie en houdt er mee op

Schaatser Lucas Makowsky mist de motivatie om door te gaan en heeft besloten om de schaatsen definitief op te bergen. Dit laat de Canadees weten in een brief op zijn persoonlijke website. 

"Het komt erop neer dat ik het gevoel heb dat als ik door zou gaan met schaatsen, mijn hart niet meer volledig bij de sport zou liggen. En als je niet voor honderd procent gemotiveerd bent, is het onmogelijk om dat uit mezelf te halen wat ik in me heb", schrijft Makowsky. 

"Vanaf het moment dat ik terug was uit Sochi wist ik dat ik even een stapje terug zou doen. Ik wilde even niet meer de verplichting hebben om het hele jaar door te trainen en wedstrijden te rijden. Dat de stap terug zo groot zou zijn had ik een paar weken geleden nog niet kunnen bedenken", aldus Makowsky. 

De 26-jarige Makowsky werd in 2010 olympisch kampioen met de Canadese achtervolgingsploeg. Zijn grootste individuele succes behaalde hij een jaar later. Hij pakte toen een bronzen medaille tijdens de wereldkampioenschappen afstanden op de 1500 meter. In Sochi werd hij 28e op dezelfde afstand. 

Wat de Canadees nu gaat doen weet hij nog niet. Hij heeft onlangs een studie chemische technologie met succes afgerond. "De weg ligt open om de tijd die ik in het schaatsen investeerde te steken in dat wat ik op dat moment ook wil. De tijd zal leren waar die weg mij heen leidt."