Krajicek niet op Wimbledon in enkelspel

Tennisster Michaëlla Krajicek zal pas na Wimbledon zich weer meer gaan richten op het enkelspel. De Nederlandse komt deze weken op Roland Garros alleen uit in het dubbelspel en ook op Wimbledon zal ze dit gaan doen. Tussendoor staat in Rosmalen nog wel het enkelspel op het programma.

In Parijs legt de keuze van Krajicek haar geen windeieren, want op het gravel van Roland Garros staat ze in het dubbelspel met de Tsjechische Lucie Hradecka in de kwartfinale. Hiervoor werden gisteren de Amerikaanses Madison Keys en Alison Riske in drie sets opzij geschoven. "Het was lastiger dan we hadden gedacht, maar we zijn door."

De nummer 209 van de wereld in het enkelspel lichtte haar programma voor de komende tijd toe. "In Rosmalen ga ik wel weer single spelen, dus ga ik niet meedoen aan de kwalificaties in Londen, maar me volledig concentreren op de dubbel. Na Wimbledon ga ik me meer focussen op mijn single."

"Ik heb even naar mijn schema gekeken. Twee WTA-toernooien wil ik spelen in alleen het enkelspel. En dan ga ik bij de US Open proberen via de kwalificaties binnen te komen. Kijk, ik ben er acht maanden uit geweest met een knieblessure, dus het heeft tijd nodig om weer op niveau te komen."