Froome en Wiggins rijden andere tourvoorbereiding

Chris Froome en Bradley Wiggins vermijden elkaar in aanloop naar de Tour de France. De kopmannen van Team Sky rijden respectievelijk het Critérium du Dauphiné en de Ronde van Zwitserland. De succesvolle wielerploeg maakte dinsdag de selecties voor beide wedstrijden bekend. Froome won de Tour vorig jaar, Wiggins in 2012.

Froome rijdt daarmee dezelfde voorbereidingskoers als vorig jaar. De Keniaanse Brit verdedigt in de Dauphiné zijn titel en zal in de Franse rittenkoers van 8 tot en met 15 juni worden bijgestaan door onder meer Richie Porte, Mikel Nieve en Geraint Thomas.

Wiggins miste de Tour vorig jaar vanwege gezondheidsproblemen. Hij won de Dauphiné in 2011 en 2012, maar is ondanks de winst dit jaar in de Ronde van Californië nog niet zeker van een plaats in de tourselectie van Team Sky.

De relatie tussen de twee kopmannen is vertroebeld sinds de Tour van 2012. Froome leek daarin de betere renner, maar kreeg teamorders en moest Wiggins bijstaan in plaats van aanvallen. Onlangs liet Froome weten dat de strijdbijl begraven is. Wiggins zei dat hij zijn jongere teamgenoot zal helpen als hij wordt geselecteerd.

De Tour gaat 5 juli van start in het Engelse Leeds. De Ronde van Zwitserland wordt gereden van 14 tot en met 22 juni.