Engeland niet langs Ecuador in Miami

Engeland heeft de oefenwedstrijd tegen Ecuador niet kunnen winnen. In Miami werd het 2-2. De ploeg van bondscoach Roy Hodgson rekende vorige week nog vrij eenvoudig af met Peru (3-0). Engeland had het in het Sun Life Stadium tegen Ecuador beduidend moeilijker.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen The Three Lions op achterstand. Ayovi legde de bal neer bij de tweede paal, waar Emner Valencia de 1-0 tegen de touwen kopte. Verdedigend zag het er bij Engeland bijzonder slap uit. Met name Luke Shaw viel door de mand.

Engeland liet zich niet van de wijs brengen en groeide in de wedstrijd. De mannen van Hodgson gingen op jacht naar de gelijkmaker en slaagden daar na een klein halfuur spelen in. Het was Wayne Rooney die de stand gelijk trok. Op aangeven van Oxlade-Chamberlain raakte Milner de paal, maar in de rebound was het Rooney die alsnog succesvol was.

Na de thee kwam Engeland goed uit de startblokken. Ross Barkley kreeg het op zijn heupen en bediende Rickie Lambert, die de bal buiten bereik van doelman Banguera tussen de palen schoot.

Ecuador liet het er niet bij zitten en wilde wat terugdoen. Koud in het veld was het Arroyo die de 2-2 scoorde. Twee minuten na zijn invalbeurt kreeg hij de bal op een presenteerblaadje van Antonio Valencia en poeierde de bal vanaf een meter of dertig snoeihard tegen de touwen: 2-2.

In de jacht op de overwinning liepen de gemoederen hoog op. Bij een opstootje grepen Antonio Valencia en Raheem Sterling elkaar bij de keel en konden beiden met rood naar de kant.

Een winnaar kwam er uiteindelijk niet. Engeland vervolgt de reis naar Brazilië en neemt het volgende week zaterdag op tegen Italië, dat woensdagavond niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Luxemburg. Voor Ecuador gaat het WK een dag later van start met een wedstrijd tegen Zwitserland.