Reus mist WK door enkelblessure

Marco Reus moet het WK in Brazilië aan zich voorbij laten gaan. De aanvallende middenvelder van Duitsland liep vrijdag in een oefenduel tegen Armenië (6-1 zege) een enkelblessure op en is enkele maanden uit de roulatie. Dat meldt de Duitse voetbalbond zaterdag. Bondscoach Joachim Löw heeft Shkodran Mustafi van Sampdoria als vervanger opgeroepen.

Löw noemt de blessure van Reus extreem spijtig voor hem en het team. "Marco was in geweldige vorm, hij maakte een goede indruk op trainingskamp en in de wedstrijden tegen Kameroen en Armenië", zegt de bondscoach. "We hadden op het WK een belangrijke rol voor hem in gedachten."

De 22-jarige Mustafi, een verdediger, speelde pas een keer voor de nationale ploeg. "Onze kwaliteit op de positie achter de aanvallers is erg hoog", legt Löw zijn keuze voor een verdediger ter vervanging van Reus uit. "Met Lukas Podolski, André Schürrle, Mario Götze, Thomas Müller, Mesut Özil, Julian Draxler en Toni Kroos hebben we genoeg alternatieven."

De 25-jarige Reus ging op voor zijn eerste WK. In 2012 kwam de twintigvoudig international op het EK in Polen en Oekraïne voor het eerst in actie tijdens een eindronde.

Duitsland begint het WK 16 juni tegen Portugal. Daarna volgen in groep G wedstrijden tegen Ghana en de Verenigde Staten.