Clubs uit de Krim nog niet in Russische competities

Voetbalclubs uit de Krim mogen volgend seizoen nog niet meedoen in Russische competities. De Russische voetbalbond stelde zaterdag een stemming over toelating van clubs uit de Krim uit, waardoor de betreffende clubs op z'n vroegst pas over twee seizoenen welkom zijn in de Russische divisies.

Clubs uit de Krim speelden het afgelopen seizoen in de Oekraïense competities. Na de annexatie van het schiereiland door Rusland hoopten zij meteen mee te kunnen doen in de competities van hun nieuwe land.

De UEFA en FIFA vroegen de Russische voetbalbond de stemming na klachten van de Oekraïense voetbalbond uit te stellen. De Oekraïners vinden dat de Russen niets te zeggen hebben over de clubs uit de Krim. De Russische voetbalbond hoopt het geschil met oog op het WK van 2018, dat door Rusland wordt georganiseerd, snel te kunnen oplossen.

Vijf clubs uit de Krim hebben zich inmiddels geregistreerd als Russische clubs. Onder die vijf zijn Tavrija Simferopol en FC Sebastopol, die afgelopen seizoen allebei op het hoogste niveau in Oekraïne actief waren. Simferopol en Sebastopol hebben hun naam na de annexatie veranderd naar respectievelijk SKIF en Black Sea Fleet Sports Club.